In deze blog schrijven we over de beste fietstrainers voor je racefiets.  

Nu de zomer weer voorbij is worden de dagen korter en daarmee de trainingsrondjes ook. Een fijne avondrit na het eten zit er niet meer in, om nog maar te zwijgen over de temperatuur in de komende maanden. Een indoor fietstrainer voor je racefiets is voor veel mensen een ideale oplossing. Met een fietstrainer kun jij ook in het najaar en de winter trainen door in je woonkamer te gaan fietsen. Zo ben je fit en goed voorbereid voor het nieuwe seizoen.

Een fietstrainer voor je racefiets heeft verschillende voordelen ten opzichte van een hometrainer. Ten eerste fiets je op je eigen vertrouwde racefiets, welke waarschijnlijk beter is afgesteld dan een hometrainer. Daarnaast is een fietstrainer, of indoor trainingsstandaard, makkelijk op te ruimen wanneer je deze niet gebruikt. In deze blog schrijven we over de beste fietstrainers die nu verkrijgbaar zijn.  

Instapmodel – budget fietstrainers

Om eerst te ervaren of indoor trainen met een fietstrainer bij jou past kun je het beste beginnen met een van onderstaande instapmodellen. Dit zijn wheel-on trainers, waarbij de hele racefiets op de fietstrainer wordt gemonteerd. Hierdoor hoef je niet te wennen aan een andere afstelling.

racefiets fietstrainer

Relaxdays

Relaxdays heeft verschillende modellen voor een budget van EUR 100. De fietstrainers zijn makkelijk te gebruiken en hebben meerdere versnellingen.

fietstrainer indoor trainer

Decopatent

Decopatent biedt een instapmodel rollenbank fietstrainer voor 100-150 euro. Geschikt voor standaard modellen en wielafmetingen.

Taxc fietstrainers

Taxc is een gerenommeerd merk voor fietstrainers en rollerbanken. Het merk is erg innovatief en levert ook goede software voor indoor fietstrainingen. Het assortiment fietstrainers bestaat uit modellen waarbij je het frame direct monteert op een fietstrainer met een as en cassette, genaamd een direct-drive. Een populair model van dit type fietstrainers is bijv. de Tacx NEO 2 Smart Fietstrainer. Als alternatief vind je wheel-on fietstrainers waarbij je de fiets inclusief achterwiel plaatst in de trainer. Hierbij moet je wel gebruik maken van een trainingsband die geschikt is voor een fietstrainer om slijtage te voorkomen. De Tacx Blue Twist is hiervan het instapmodel.