Op deze pagina vind je merken en prijzen van racefietsen. Per model zie je het merk, het frame, de groepset, het remtype, en de prijs van de racefiets. De prijzen worden wekelijks bijgewerkt en zijn inclusief kortingen op de website. Bij de meeste modellen vind je een link naar de website van de leverancier. Met de filters kun je de racefietsen makkelijk sorteren op model, frame, groepset, remsysteem of prijs.

(!) Ga naar fietsvergelijkers.nl/racefietsen/ voor een volledig en actueel overzicht van racefietsen


Type racefiets

Bepaal eerst wat voor een soort fietser je bent en welk soort racefiets daarbij hoort. De meeste merken hebben road modellen voor race, comfort, lange afstanden of tijdrijden. Op de website van de leverancier vind je veel informatie over de kenmerken van de modellen. Het type model is bepalend voor je houding en hoe prettig je op de racefiets zit.

Frame

Het frame is de basis van je wielrenfiets en bepaalt voor een groot deel het comfort. Een carbon frame is erg populair door het lichte gewicht en de stijfheid. Als je met >50 per uur van een berg fietst of over een hobbelig fietspad rijdt merk je dat een carbon fiets veel stabieler is. Het nadeel is dat carbon duurder is dan aluminium en ook sneller scheurt bij valpartijen. De meeste racefietsen onder de 1000 euro hebben een aluminium frame, perfect om mee te beginnen dus. Tegenwoordig zie je ook steeds meer composiet frames en enkele merken zijn gespecialiseerd in titanium.

Remsysteem

Je kunt kiezen tussen schijfremmen of velgremmen. De laatste soort is langzaam aan het uitsterven en daarom is het misschien niet handig om hiervoor te kiezen als je je fiets wil verkopen over een paar jaar. Racefietsen met schijfremmen zijn duurder, maar schijfremmen gaan langer mee en remmer veel beter onder alle omstandigheden. Voor beginnende wielrenners zijn velgremmen met remblokjes nog steeds een prima keuze.