Als fietser wil je niets liever dan veilig en comfortabel de weg op kunnen gaan, ook tijdens de koude wintermaanden. Een goede fietshandschoen is dan een absolute must. Maar welke zijn nu de beste fietshandschoenen voor de winter? In dit artikel bespreken we drie topmodellen en geven we onze persoonlijke winnaar aan. We hebben gekeken naar aspecten als warmte, grip, waterafstotendheid en stijl. Lees verder om erachter te komen welke fietshandschoenen jouw winterse fietstochten comfortabeler en veiliger zullen maken.

1. GripGrab – Ride Windproof Winter

We zullen beginnen met de Ride Winter, een allround winterfietshandschoen die ademend vermogen, waterafstotende eigenschappen en isolerende werking biedt. De siliconen op de handpalm bieden ondersteuning en een verbeterde grip. De DoctorGel padding zorgt voor extra comfort en de duim is touchscreen compatibel. Reflecterende elementen verhogen de veiligheid in het donker.


Beste fietshandschoenen winter

2. BBB Cycling RaceShield winter handschoen

De volgende fietshandschoen die we bespreken is de BBB Cycling RaceShield WB 2.0. Deze handschoenen zijn perfect voor nog frisse voor- of najaarsdagen. Ze zijn gemaakt van thermo materiaal en versterkt met een waterafstotende en winddichte bovenkant. De handschoenen zijn uitgerust met een touchscreen compatibele duim en wijsvinger, zodat je de smartphone kunt blijven gebruiken. De siliconen prints op de handpalm en vingers zorgen voor een goede grip en het manchet is extra lang, om ook de pols warm te houden.


3. Castelli winter fietshandschoenen

Tot slot bespreken we de Castelli Diluvio C, een soort wetsuit voor de handen. Dankzij de neopreen isolatie blijven je handen comfortabel en warm, zelfs in natte omstandigheden. De antislip afwerking op de handpalm zorgt voor een goede grip en extra lange mouwtjes houden wind en regen buiten.


Winter fietshandschoen castelli

Naar onze mening is de Ride Winter de beste keuze als het gaat om fietshandschoenen voor de winter. De combinatie van warmte, souplesse en stijl maakt het tot een uitstekende keuze voor natte en koude omstandigheden.