Wielrennen is een populaire sport in Zuid Holland. Met zijn uitgestrekte landschappen, historische steden en mooie kustlijnen is de provincie een populaire bestemming voor zowel wielrenners als mountainbikers. In dit artikel delen we inspiratie voor wielrennen rondom Rotterdam, met een beschrijving en hoogtepunten per route.

Wielrennen vanuit Rotterdam

De eerste route is de Rottemeren route, een mooie tocht van ongeveer 45 kilometer met startpunt in Rotterdam. De route voert langs de prachtige Rottemeren en door het groene Kralingse Bos. Tijdens de rit passeer je pittoreske dorpjes zoals Bleiswijk en Bergschenhoek, waar je kunt genieten van de lokale architectuur en gezelligheid. Het landschap biedt prachtige vergezichten en mooie natuur.

Een andere route met startpunt in Rotterdam is de Krimpenerwaard route. Deze tocht van ongeveer 60 kilometer voert door de groene polders en langs de molens van Kinderdijk. De historische stadjes Gouda en Schoonhoven liggen op de route en bieden de gelegenheid om even uit te rusten en te genieten van een hapje en drankje. De route biedt bovendien prachtige landschappen en pittoreske dorpjes.

De Hoek van Holland route is ook een aanrader. Deze mooie tocht van ongeveer 50 kilometer start in Rotterdam en voert langs de Maasvlakte en door de duinen naar de badplaats Hoek van Holland. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de mooie stranden. Dit is een geweldige manier om even uit te waaien en te genieten van het strand.

De Kinderdijk route is voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Nederlandse waterhuishouding. Deze mooie tocht van ongeveer 70 kilometer start in Rotterdam en voert langs de prachtige molens van Kinderdijk, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap en de rustgevende uitstraling van de molens.

Wielrennen Zuid Holland

Voor degenen die wat meer uitdaging willen, is de Utrechtse Heuvelrug route een aanrader. Deze mooie tocht van ongeveer 90 kilometer start in Leiden en voert door het prachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Onderweg kom je langs mooie bossen en heidevelden, en kun je genieten van de mooie vergezichten over de heuvels. De route voert ook langs de historische stadjes Amerongen en Wijk bij Duurstede, waar je even kunt uitrusten en de lokale bezienswaardigheden kunt verkennen.

Tot slot is de Bollenstreek route een mooie tocht van ongeveer 60 kilometer met startpunt in Leiden. De route voert door de kleurrijke bollenvelden en historische stadjes zoals Lisse en Noordwijk. Het landschap biedt prachtige vergezichten en mooie natuur.

Of je nu een ervaren wielrenner of een beginner bent, er zijn tal van mooie routes in Zuid Holland om van te genieten. Van prachtige kustlijnen tot groene polders en historische stadjes, er is voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je je fiets goed onderhoudt en altijd de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, en geniet van het mooie landschap van Zuid Holland!