wielrennen rondom den haag

Wielrennen rondom Den Haag, ontdek de mooiste routes. Den Haag en omgeving bieden een schat aan prachtige fietsroutes voor zowel beginners als ervaren wielrenners. Het is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de natuur, de kust en historische bezienswaardigheden. Hieronder vind je populaire wielrenroutes in en rondom Den Haag, met een beschrijving van de route, het startpunt en de hoogtepunten.

Route 1: Kustroute (50 km)

De kustroute is een populaire tocht voor wielrenners die van de zee en het strand houden. De route begint in Scheveningen, waar je vanuit de haven de zee tegemoet fietst. Vanaf daar gaat de route verder richting Kijkduin, waar je door de duinen kunt fietsen en kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee. De route vervolgt zich via het Westland en langs het pittoreske dorpje Monster, voordat je weer terugkeert naar Scheveningen. Onderweg passeer je diverse strandtenten, waar je even kunt pauzeren voor een drankje en een hapje.

Route 2: Groene Hart-route (80 km)

De Groene Hart-route is een prachtige tocht door het groene hart van Zuid-Holland. De route begint in Wassenaar en voert je door de landelijke omgeving richting Zoetermeer. Vanaf daar gaat de route verder naar het historische stadje Gouda, waar je de beroemde kaasmarkt kunt bezoeken. De route vervolgt zich via de polders richting Leiden, waar je door de gezellige binnenstad kunt fietsen voordat je weer terugkeert naar Wassenaar. Onderweg kom je langs diverse mooie dorpjes en boerderijen, waar je de rust en de natuur kunt ervaren.

Route 3: Bloemenroute (60 km)

De bloemenroute is een prachtige tocht voor wielrenners die houden van kleurrijke bloemenvelden. De route begint in Wassenaar en voert je via de bollenvelden van de Duin- en Bollenstreek naar de Keukenhof in Lisse. Vanaf daar gaat de route verder via Noordwijk en Katwijk aan Zee, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee. De route eindigt weer in Wassenaar, waar je kunt nagenieten van deze kleurrijke fietstocht. Onderweg kom je langs diverse mooie dorpjes en boerderijen, waar je even kunt pauzeren voor

Route 4: Wateringen-route (70 km)

De Wateringen-route is een mooie tocht door het Westland, waar je kunt genieten van de uitgestrekte kassen en bloemenkwekerijen. De route begint in Den Haag en voert je via Wateringen en Naaldwijk door het Westland richting Hoek van Holland. Vanaf daar gaat de route verder langs de kust richting Scheveningen, waar je weer terugkeert naar Den Haag. Onderweg kom je langs diverse mooie dorpjes en boerderijen, waar je even kunt pauzeren voor een drankje en een hapje.

Wielrennen rondom Den Haag is echt genieten, heb jij nog meer leuke routes? Laat het ons weten!

Bekijk ook onze andere weblogs: