Omslagfoto: Koen Smile

Amsterdam is een stad met vele mogelijkheden, waarvan wielrennen rondom Amsterdam meestal niet als eerste genoemd wordt. Toch zijn er vele fietsroutes voor wielrennen buiten Amsterdam. Met deze routes kun je met je racefiets Amsterdam achter je laten en genieten van de rust in de prachtige natuur. In dit blog over wielrennen rondom Amsterdam lees je over routes die makkelijk te fietsen zijn vanuit de stad. Per route vind je de Strava route en kaart die je kunt laden op je fietscomputer.

Ronde Hoep

De meeste bekende fietsroute onder wielrenners uit Amsterdam is Ronde Hoep. Na 10 km fietsen van de binnenstad Amsterdam fiets je in de natuur. De route gaat zuidwaarts rondom het natuurgebied Rondehoep en het overgrote deel fiets je langs het water van de Amstel.

Klik hier voor de Strava route inclusief tips voor een stop onderweg.

Wielrennen Amsterdam Ronde Hoep. Racefiets Ronde Hoep Amterdam

Gerrie Knetemann Classic

Een tourtocht voor de wielrenner die wat meer kilometers wil maken. Dit is de route van de Gerrie Knetemann Classic 2018. Je start in Amsterdam-zuid en legt ruim 150 kilometer af langs de Westeinderplassen, Loosdrechtse plassen en het Groene Hart. Wanneer je Amsterdam weer in fietst heb je ruim 500 hoogtemeters gemaakt.

Klik hier voor de Strava route vanuit Amsterdam

Wielrennen Amsterdam-Edam

Voor de wielrenners uit Amsterdam-Oost is dit een mooie route waarmee je snel de stad uit navigeert voor een fietstocht van 50km in het waterland. De helft van deze route fiets je via de voormalige zeedijk langs het Markermeer tot aan Edam.

Klik hier voor de Strava route en gpx bestanden

Wielrennen Amsterdam. Amsterdam Oost. Racefiets route

Wielrennen Amsterdam-Gooimeer, Eemmeer en Loosdrechtse Plassen

Voor de wielrenners uit Amsterdam die van flinke tochten houden is deze route door Flevoland en Utrecht een aanrader. Vanuit Amsterdam Zuid of Oost fiets je via de Amstel richting de Loosdrechtse plassen om daarna via de Hooge- en Lage- Vuursche richting het Eemmeer te fietsen. Onderweg vind je talloze leuke horeca gelegenheden voor een goede stop.

Klik hier voor de Strava route en GPX en TCX bestanden

Wielrennen racefiets route Amsterdam Utrecht

Wielrennen Amsterdam -Purmerend -Heiloo

Een mooie fietsroute die start op IJburg. Het eerste stuk van de route kun je lekker vaart maken langs de provinciale weg. Vanaf Castricum ga je meer de natuur in en is een eerste eventuele stop Castricum aan Zee. Hier kan je genieten van het strand en de zee.

Een leuk hoogtepunt van deze route is het Noord-Hollandse Duinreservaat richting Egmond aan zee. Je fietst hier tussen de Schotse Hooglanders! Vervolgens kom je in Heiloo uit waar je langs mooie bloemvelden fietst. Via o.a. het gezellige De Rijp en Purmerend fiets je weer door groen gebied terug naar Amsterdam.

Bekijk hier de Strava route: https://www.strava.com/activities/3362635083

Let op! Tijdens de route heb je af en toe de keuze om een pont te pakken, of een stuk door te fietsen.