© Omslagfoto Visit Nijmegen

Nijmegen is een walhalla voor wielrenners. Als je gaat wielrennen rondom Nijmegen kom je schitterende natuur, rivieren, mooie fietsroutes en pittige klimmetjes tegen. Op deze blogpagina vind je tips voor racefiets routes vanuit Nijmegen. Als je zelf niet uit Nijmegen komt is de Universiteit Nijmegen een handig startpunt om je auto te parkeren, vanaf dit punt fiets je binnen een paar minuten in de bossen van Berg en Dal.

De ronde van Nijmegen

De Ronde van Nijmegen is een toertocht die jaarlijks wordt georganiseerd. Een aanrader voor mensen die willen wielrennen rondom Nijmegen op een uitgestippelde route inclusief verzorging en gezelligheid. Na afloop kun je in het finishdorp bij de Universiteit genieten van een biertje met je fietsvrienden. Vanwege het coronavirus gaat de Ronde van Nijmegen 2020 helaas niet door, maar je kunt de routes ook zelf fietsen met de .gpx bestanden:

Wielrennen Nijmegen – Berg en Dal – Groesbeek

Een van de mooiste regio’s in Nederland om te wielrennen. Via Nijmegen-zuid fiets je zo de bossen in van Berg en Dal, waar je ook al direct een paar flinke klimmen tegen komt. Als je per ongeluk de Oude Holleweg, Nieuwe Holleweg, Ubbergse Holleweg in fietst kan het zomaar zijn dat je even moet afstappen. Voor de getrainde wielrenners zijn dit lekkere klimmen met gemiddeld 8% stijgingspercentage.

Er is niet 1 route die je moet fietsen in dit gebied, eigenlijk is het allemaal mooi. Maar een paar punten die je wel moet opnemen in de route zijn de Mookerheide, Berg en Dal vanuit Beek, de Oude Kleefsebaan naar Nijmegen vanuit Wyler, de bossen rondom Malden en voor wie iets verder wil ook het gebied Reichswald over de Duitse grens.

Nijmegen-Ooij-Malden-Wijchen

Wielrennen Nijmegen-Arnhem

Voor de sportieve fietser die van >100 km ritten houdt is de combinatie van wielrennen rondom Nijmegen en Arnhem een aanrader. Je fietst dan zowel over de Posbank als door de bossen van Berg en Dal. Qua hoogtemeters kom je ook ruim aan je trekken.