Of je nu besluit om wel of niet te fietsen, deze bizar hoge temperaturen vragen om verkoeling. Dit ijsrecept is lekker fluffy, laag in calorieën en een eiwitrijke snack voor na je training. Wij hebben altijd bevroren banaan in onze vriezer, waardoor deze real summer treat binnen no-time op tafel staat.

Ingrediënten

–          1 bevroren rijpe banaan

–          Portie (Griekse) yoghurt of kwark

–          Crunch van nootjes

–          Optioneel: schepje eiwitpoeder

Recept

Snij de rijpe bananen in plakjes en doe deze in een luchtdicht bakje of plastic zakje in de vriezer. Wacht tot de bananen goed bevroren zijn (minstens twee uur). Crunch ondertussen wat ongezouten gemixte nootjes tot kleine stukjes. Haal de bananen direct voor het serveren uit de vriezer en meng deze – samen met de yoghurt of kwark – tot een romige massa in de blender of keukenmachine. Voor extra eiwitten voeg je hier eventueel nog een schepje eiwitpoeder aan toe. Wacht niet te lang, want dan gaat het ijs smelten. Doe het ijs in een bakje (of cheat met een horentje) et voilá je kunt genieten van jouw zelf gemaakte en healthy ijs.