De online prijs monitor helpt fietsenwinkels om online prijzen van concurrenten te vergelijken voor racefietsen en elektrische fietsen. In een handig overzicht vergelijk je de prijs van het eigen aanbod met de gemiddeld online verkoop prijzen van andere fietsenwinkels. Hierbij worden ruim 30 belangrijke webshops dagelijks vergeleken.

Een fiets kocht je doorgaans bij de fietsenwinkel om de hoek, die zich vaak netjes aan de hoge adviesprijs hield. Veel online fietsenwinkels doen dat niet en zijn veel voordeliger met lage online prijzen. Zo komt het steeds vaker voor dat men naar de fietswinkel gaat voor advies en een eerste oriƫntatie, om vervolgens online de prijzen te vergelijken en de fiets aan te schaffen bij een online fietsenwinkel. Doordat gratis verzending en retourneren vaak is inbegrepen zijn deze internetwinkels dus de nieuwe concurrenten voor de lokale winkel.

De meeste online retailers maken gebruik van dure prijssoftware om de prijzen van concurrerende webshops te monitoren en automatisch de prijzen daarop aan te passen. Voor veel fietsenwinkels is dit onbekend terrein. Daarom hebben wij dit jaar een nieuwe website gelanceerd waarmee je eenvoudig online prijzen van fietsenwinkels kan vergelijken.

 1. Wat is onlineprijsmonitor.nl en hoe werkt het?
 2. Wat kost het?
 3. Hoe kan ik mijn producten toevoegen?
 4. Hoe kan ik prijzen vergelijken?
 5. Aanvragen test account

Het unieke aan onlineprijsmonitor.nl is dat het speciaal is ontwikkeld voor de fietsbranch. Het algoritme houdt rekening met alle relevante kenmerken van een fiets, in tegenstelling tot bestaande prijssoftware. Het is gemaakt met als doel de fietsenwinkels een gebruiksvriendelijke oplossing te bieden. Zo kun je er ook voor kiezen om elke dag of week een email te ontvangen met een overzicht van de fietsen waarbij de huidige verkoopprijs hoger is dan de gemiddelde marktprijs.

1. Wat is onlineprijsmonitor.nl en hoe werkt het?

Onlineprijsmonitor bestaat uit twee onderdelen: (1) een dashboard waarin je prijzen kan vergelijken en (2) een geautomatiseerd algoritme dat dagelijks prijzen ophaalt van webshops en vergelijkt met relevante fietsen. Het algoritme is uniek doordat het speciaal ontwikkeld is voor de fietsbranch en rekening houdt met kenmerken zoals groepset, framesoort, merk, remmechanisme, merk etc. Zo zal de prijs van een Cube Attain Disc 2020 niet vergeleken worden met een Cube Attain 2019 105.

De website is bewust heel simpel gehouden. Je kunt inloggen, ziet het eigen aanbod van fietsen en de gemiddelde prijs voor vergelijkbare modellen. We zijn nog in de ontwikkelfase en horen heel graag feedback over de gebruikservaring en functies die nog ontbreken.

2. Wat kost het?

Onze droom is een gebruiksvriendelijke oplossing te ontwikkelen voor fietsenwinkels. Daarbij is het van belang dat we in de beginfase veel feedback verzamelen. Om die reden is de onlineprijsmonitor de eerste 3 maanden gratis. Wij hebben geen ingewikkeld creditcard systeem waarbij je vervolgens vast zit aan een duur abonnement. Daarom bellen we na 3 maanden om te vragen hoe tevreden je bent en of je wilt betalen voor onze dienst. De kosten zijn afhankelijk van het eigen aanbod. Als je niet tevreden bent sluiten we gewoon je account en zit je nergens aan vast. Dat vinden wij natuurlijk jammer om te horen, maar ook dat is waardevolle feedback. Een test account voor 3 maanden aanvragen kan via dit formulier.

3. Hoe kan ik mijn producten toevoegen?

De website is in April 2020 gelanceerd tijdens de corona lockdown in Nederland. Hierdoor hebben wij nog weinig fietsenwinkels benaderd om de website te demonstreren. Op dit moment is het aanbod met online prijzen van diverse fietsenwinkels geladen in het systeem en deze kunnen in principe al gebruik maken van de website. De aanvraag voor een account gaat via dit formulier. Online fietsenwinkels die nog niet zijn toegevoegd kunnen een aanvraag indienen via hetzelfde formulier.

Voor fietsenwinkels die geen online aanbod hebben geldt tijdens de corona lockdown dat zij toegang kunnen aanvragen door hun aanbod eenmalig digitaal aan te leveren. Dit kan in elk gewenst formaat in Word, Excel, CSV etc. Het is belangrijk dat je voor elke fiets in je eigen aanbod het merk, korte beschrijving, verkoopprijs en eventueel link naar de website toevoegt. Wij zullen het aanbod uploaden zodat dit zichtbaar wordt in het dashboard.

4. Hoe kan ik prijzen vergelijken?

Elke nacht worden automatisch de prijzen van >30 webshops opgehaald. Om 6:00 ‘s-ochtends worden deze door het algoritme verwerkt en worden vergelijkbare modellen gekoppeld aan het aanbod per fietswinkel. Vanaf dit moment kun je op www.onlineprijsmonitor.nl inloggen voor een overzicht van de gemiddelde online verkoopprijs voor het eigen aanbod. Hierbij zie je de volgende gegevens:

 • Beschrijving fiets
 • Link naar eigen website
 • Prijs eigen aanbod
 • Prijs concurrenten
 • Prijsscore (goed geprijsd, mogelijk slechts geprijsd)
 • Link naar een gedetailleerd prijs rapport
online prijzen fietsen elektrische fiets racefietsen

Voor elke fiets waarvoor vergelijkbare modellen gevonden zijn is een prijsrapport beschikbaar. Dit prijsrapport laat zien welke identieke fietsen zijn gevonden en bij welke webshops. In de grafiek zie je de historische verkoopprijzen per webshop in de afgelopen 30 dagen.

Online prijs monitor fiets prijzen vergelijken

Per fiets zie je ook een korte beschrijving, de verkoopprijs, het merk en een link naar de webshop. In de komende jaren zullen we het ook mogelijk maken om handmatig fietsen van concurrenten toe te voegen, of gekoppelde fietsen die je niet relevant vindt te verwijderen.

Online fietsen vergelijken prijzen

Met het dashboard en het prijsrapport krijg je een goed inzicht in de online prijzen en de verhouding met de eigen verkoopprijzen. Je kunt er ook voor kiezen om elke dag of week een email te ontvangen met een overzicht van de fietsen waarbij de huidige verkoopprijs hoger is dan de gemiddelde marktprijs.

5. Aanvragen test account