Goed fietsgereedschap is een slimme investering voor elke wielrenner. Hieronder vind je een paar onmisbare tools, waarmee je eenvoudige werkzaamheden zelf kan uitvoeren. Een paar tientjes voor een gereedschapsset heb je er al uit als je 1 keer niet naar de fietsenmaker hoeft.

De absolute must-have in je fietsgereedschap kist is een momentsleutel. Met een momentsleutel kun je een racefiets of mountainbike zelf afstellen. Elk onderdeel op je fiets moet op een andere manier afgesteld worden, een stuurpen draai je niet even strak aan als een zadelpen. Met een momentsleutel kun jij de fiets onderdelen precies strak genoeg aandraaien. Meestal staat op de fietsonderdelen aangegeven hoe strak deze aangedraaid moeten worden. De onderstaande momentsleutel wordt ook nog geleverd met handige inbus- en torxsleutels.

Een andere must-have is deze driehoeks inbussleutel. Dit is heel basis fietsgereedschap, maar altijd handig om bij de hand te hebben als je ergens gaat koersen of een toertocht gaat rijden. Met deze drie inbussleutels draai je nog even snel je schoenplaats, stuurpen of zadelpen aan.

Haast overbodig om te vermelden, maar toch is ook de fietspomp een essentieel fietsgereedschap. Zorg ervoor dat je altijd met de juiste bandenspanning fiets en voorkom lekke banden.