Elektrische fietsen zijn bezig aan een flinke opmars in Nederland. De prijs van een Nederlandse Fiets ligt echter een stuk hoger dan de prijs van een stadsfiets. Wij bekijken dagelijks prijzen van elektrische fietsen en zetten deze in een handige tabel. In dit prijsoverzicht vind je prijs van een elektrische fiets per webshop. Alle prijzen zijn dus de online prijzen van elektrische fietsen.

Om te bepalen wat een goede prijs is voor een elektrische fiets is het belangrijk om te bepalen welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Anders dan bij een stadsfiets moet je bij een elektrische fiets ook bepalen wat de positie van de motor is, hoeveel kilometer je kunt fietsen met de accu, en hoe krachtig de motor is. Deze keuzes hebben allemaal invloed op de prijs van je elektrische fiets. Vanzelfsprekend is een fiets met een betere accu ook duurder.

Online zijn er duizenden elektrische fietsen te vinden. De online prijzen van elektrische fietsen variëren van een paar honderd- tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijs van een elektrische fiets ligt rond de ~ €1200,- en de prijzen van elektrische fietsen die wat luxer zijn beginnen bij ~€2500. Houd er bij de aanschaf ook rekening mee dat de prijs bepaald kan worden door de service of garantie die de webshop biedt na de aankoop van je elektrische fiets.

Prijs elektrische fiets

Elektrische fietsen

Bekijk een ruim aanbod van goed geprijsde elektrische fietsen die rijklaar thuis worden bezorgd

De ANWB biedt een handige vergelijkingstool aan waarmee jij het model kan vinden die past bij jouw wensen. Gebruik de filters om te bepalen welke motor, accu, remmen, gewicht en versnellingen je zoekt. De prijzen voor de elektrische fietsen op de ANWB website zijn adviesprijzen, deze kunnen dus hoger zijn dan de prijzen die wij dagelijkse bekijken. Het is dus aan te raden om voor je aankoop altijd nog even op onze pagina met aanbiedingen voor elektrische fietsen te controleren of er kortingen zijn voor dit model in online webshops.