Het naseizoen voor het wielrennen is weer aangebroken, de meeste cyclo’s en wedstrijden zijn gereden en dat is een mooi moment om na te denken over de mijlpalen voor volgend jaar. Veel fietsers besluiten elk jaar om te gaan trainen voor een cyclo en daarom zullen wij er een paar uitlichten. Een van onze favorieten: Les 3 Ballons in de Vogezen.

De Vogezen liggen slechts op 600km rijden van Utrecht en is daarom een populaire regio voor Nederlandse wielrenners. Want hoewel het een stuk minder ver rijden is dan de Franse Alpen met hun beruchte beklimmingen, vind je in de Vogezen ook een flink aantal uitdagende klimmetjes. De bergen zelf zijn wel een stuk minder stijl en worden daarom Ballons genoemd. Nadat je Ballon Servance, Grand Ballon en Ballon d’Alsace hebt overmeesterd zul je echter wel begrijpen waarom Les 3 Ballons een van de populairste cyclo’s is. In totaal leg je meer dan 200 km en 4000 hoogtemeters af.

Inschrijven kan via: http://grandtrophee.fr/epreuve.php?C=22

Voor meer informatie en praktische details verwijzen wij je graag door naar onze blog collega’s van Cyclosportive: link.