Een goede bel is onmisbaar op je racefiets op mountainbike, vooral nu het steeds drukker op de weg wordt door de corona beperkingen. Veel fietsers hebben geen goede bel en moeten schreeuwend de andere weggebruikers waarschuwen, wat soms tot frustratie lijdt.

De voornaamste reden om geen bel te monteren is het ontwerp van de bellen. Deze zitten vaak enorm in de weg of zijn veel te groot. De fanatieke wielrenners zullen al snel roepen dat het niet aerodynamisch is of gewoon niet hoort. Tegenwoordig vind je ook veel bellen die speciaal zijn ontworpen voor de racefiets of mountainbike.

Een bel voor de wielrenfiets die je steeds vaker ziet is de ringvormige bel die je om je stuur heen gevouwen wordt. Deze bel wordt verkocht voor minder dan 20 euro en is zeer luid. Uiteraard is deze bel niet alleen geschikt voor zowel een wielrenfiets als mountainbike.

Racefiets mountainbike bel

Luide bel voor racefiets en mountainbike

Een andere type bel wat vaak wordt gebruikt voor racefietsen en mountainbikes is de bel die aan de stuurpen of frame wordt gemonteerd. Let er wel goed op dat je een rubbertje tussen je frame en de bel plaatst om krassen en beschadigingen aan je fiets te voorkomen. Ook deze bel heb je al in huis voor minder dan 15 euro.

Fietsbel voor frame racefiets

Deze bel monteer je aan je stuur of frame en geeft een luid signaal