De Ronde van Nijmegen kende dit jaar een regenachtige editie. Dit jaar hadden zich bijna 4500 wielrenners (of wielrensters) ingeschreven, maar of iedereen aan de start is verschenen is nog maar de vraag. Code geel en treurige nieuwsvoorspellingen waren aanleiding voor een groot aantal (mooi weer)fietsers om de fiets in de schuur te laten staan. De meeste wielertouristen hebben zich uiteraard gewoon gemeld op de campus van de Radboud Universiteit voor een prachtige tocht door het Nijmeegse landschap.

De deelnemers konden dit jaar kiezen uit drie verschillende afstanden: 70km, 120km of 160km. Ongeacht de afstand moest uiteraard de Oude Holleweg overwonnen worden, waar zoals altijd een klimtijdrit was georganiseerd. Voor het merendeel van de fietsers was het echter voornamelijk zaak om niet om te vallen op deze pittige klim. De rest van de route kenmerkte zich – zoals altijd – door prachtige bosrijke omgeving en leuke klimmetjes.

Hoogteprofiel
Bron: www.rondevannijmegen.nl

Tijdens de tourtocht waren meerdere rustpunten te vinden, voor het bijvullen van de bidons en het welbekende lunchpakket van bananen en repen. Groot pluspunt was de aanwezigheid van een koffietent met appeltaart en een heuse barista. Klein minpuntje waren de lange wachtrijen tijdens de piekmomenten, maar wellicht speelde het weer hier ook een rol.

Kortom, een prachtige tourtocht met ellendig weer. Volgend jaar met zon, dan zijn wij er zeker weer bij!