Freedom Ride 2018
Op 5 Mei stond de Freedom Ride op de tourtocht agenda. De organisatie, met onder andere Team LottoNL-Jumbo, had dit jaar routes van 70km en 120km uitgestippeld langs Brabantse bezienswaardigheden. Zoals elk jaar reden er weer profrenners mee in de pelotonstocht, waardoor je zomaar in het wiel kon rijden van Lars Boom of Dylan Groenewegen.

Peloton en tourtocht
Het peloton, bestaande uit de profs van Team LottoNL-Jumbo, Joop Zoetemelk, militairen en veteranen en overige wielrenners vertrok rond 10:00 van de Pettelaarse Schans voor de 120km tocht. Een halfuur later ging ook de vrije tourtocht van start. Het peloton koerste langs vele Brabantse dorpen en een handvol historische bezienswaardigheden, met als hoogtepunten het Museum Bevrijdende Vleugels en de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne.

Ravitaillering en organisatie
Op laatstgenoemde locatie konden alle renners genieten van een welverdiende pauze tijdens een ceremonie op de kazerne. De ravitaillering en sanitaire voorzieningen waren goed geregeld en na een halfuur werd de tocht herzien. Na de hervatting werd bleven de weergoden de renners goedgezind, wat zeker bijdroeg aan de goede sfeer en de prachtige route. Kort voor de finish werden alle renners bij het passeren van Kamp Vught nogmaals herinnerd aan het feit dat fietsen onder geweldige omstandigheden op 5 Mei niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest.

Bevrijdingsfestival
Na afloop kon de fiets beveiligd gestald worden (top!) en werd door menig renner genoten van een biertje tijdens het bevreidingsfestival op de Pettelaarse Schans samen met de massaal uitgerukte Bossenaren.

Tijdens de tocht waren er (op een kleine valpartij na) gelukkig weinig problemen en als men toch lek reed was er altijd snel iemand van de organisatie om de renners verder op weg te helpen. Team LottoNL-Jumbo en vrijwilligers verdienen dan ook een hele dikke pluim voor de organisatie. Er heerste enige stress onder de renners die om 9:55 in de rij stonden voor hun startbewijs, maar wellicht hebben zij het motto ‘De tour win je in bed’ iets te serieus genomen ‘s-ochtends 😉

Youtube aftermovie van Team LottoNL-Jumbo

Zijn we iets vergeten of klopt er iets niet? Stuur ons een bericht via contact [at] le-soigneur.nl