Wielersokken vind je in alle soorten, maten en kleuren. Mooie fietssokken springen in het oog en verkeerde sokken beginnen al na de eerste kilometer te irriteren. Maar hoe vind je nou fijne sokken in dat enorme aanbod? Wij testten de GripGrab sok, die je voor 15,95 op www.futurumshop.nl bestelt.

De GripGrab sokken worden voornamelijk geleverd in de halfhoge uitvoering, waardoor je mooi gesoigneerd op je fiets zit. Deze sokken komen tot halverwege je kuit en geven daarmee meer ondersteuning en compressie op je enkel. Ze zijn echter ook in de lage variant te verkrijgen. Kortom: strak vormgegeven en verkrijgbaar in mooie kleuren.

Afbeelding: verschillende kleuren op www.futurumshop.nl

Dan de kwaliteit van de sok. Deze is volgens de beschrijving: “Ademend, licht van gewicht en super comfortabel.”  Dat kunnen wij beamen. De sok is goed afgewerkt en voelt erg stevig. Ook na een tocht van 4 uur valt er geen wrijving of irritatie te bespeuren. De stof is inderdaad licht en ademend, waardoor je lekker luchtige voeten hebt in de zomer. De keerzijde hiervan is dat de sokken waarschijnlijk niet erg geschikt zijn voor de koudere dagen.